nieuws.jpg

Om in te spelen op de vraag naar duurzame producten, is nu een biobased TPU ontwikkeld, die aan deze vraag voldoet. De LARIPUR RS-familie van COIM is een biobased thermoplastische polyurethaan, geproduceerd uit grondstoffen van duurzame bronnen. Het aandeel van deze grondstoffen is hoog (meer dan 60% van het totale gewicht). Dit betekent een aanzienlijke vermindering van de milieu-impact van deze materialen in vergelijking met de klassieke TPU’s.

Lees verder

Korrels BV, uw totaal leverancier en ontwikkelpartner. Onder het genot van een drankje en een hapje vertellen wij u graag wat meer over onze producten en activiteiten. Van materiaaladvies, ontwikkeling van compounds en advies bij de verwerking van ons materiaal tot het herverwerken van uw uitval tot een ECOmpound. Zoals bijvoorbeeld onze nieuwe ABS en PP ECOmpounds. Duurzaam en opgewaardeerde materialen en standaard in dezelfde kwaliteit leverbaar. Graag vertellen wij u meer over onze elastomeren van 4KFLEX, onze technische compounds en elastomeren van 4KTEC of over onze inmiddels bekende webshop e-stock.nl. De eerste webshop van kunststofverwerkend Nederland waar praktisch alle materialen te koop zijn van een groot aantal verschillende West-Europese producenten. Korrels BV staat dit jaar weer op onze vertrouwde plaats, stand 155. Wij zien u graag op woensdag 28 of donderdag 29 september op de kunststoffenbeurs in Veldhoven ! Voor meer informatie of voorregistratie: www.kunststoffenbeurs.nl

   

In het vakblad Kunststof Magazine staat Korrels BV met een bedrijfsreportage. Deze 4 pagina's tellende reportage laat u kennismaken met ons bedrijf en de mensen erachter. U krijgt een indruk van onze werkwijze, onze drive voor kwaliteit en ons productieproces. Heeft u het blad gemist? Geen probleem, lees het hele item online. Klik hier om de bedrijfsreportage te lezen.

Onlangs heeft Korrels BV de distributie van Taroplast overgenomen van IMCD Benelux. Taroplast is een van de snelst groeiende compoundeurs in Europa met een groot scala aan engineering plastics. Dit varieert van PA6, PA6.6, PBT, ABS, PC en blends tot speciale PP langeglasvezel compounds, die in sommige gevallen bijvoorbeeld polyamides kunnen vervangen. Taroplast was op zoek naar een kennispartner die naast de verkoop ook de zorg kon dragen voor technische ondersteuning tijdens de ontwikkeling van een product en het proefspuiten ervan. Men vond hierin Korrels BV als kennispartner. Het bedrijf uit Wapenveld is naast de eigen ontwikkeling en productie van TPE compounds met 4KFLEX, het productprogramma aan het uitbreiden, om zo een totaalpakket aan polymeren en compounds te maken. De samenwerking met Taroplast is bijzonder omdat voor veel 2K oplossingen voor polyamide- en ABS-blends gekozen wordt. In combinatie met 4KFLEX elastomeren is men hiermee verzekerd van een super hechting. Mocht u geïnteresseerd zijn in de materialen van Taroplast of deze materialen gebruiken dan kunt u contact opnemen met Tim Harmsma, telefoon: 038 447 93 25.

Op 23 & 24 september 2015 stonden wij weer op de kunststoffenbeurs te Veldhoven met onze geheel vernieuwde stand met allerlei innovaties waaronder e-stock.nl. De nieuwe webshop waar u al uw polymeren en compounds online kunt kopen.

De LARIPUR TPU van COIM is een van de eenvoudigste te verwerken TPU materialen welke er in de markt te verkrijgen zijn. Korrels BV en 4KFLEX® BV werken al jaren met Coim TPU voor het modificeren van hun 4KFLEX® 2K elastomeren. Vanaf heden is de samenwerking met COIM versterkt doordat men nu de officiële distributeur is voor de Benelux. COIM is met 5 producties verspreid over de wereld een van de grotere TPU producenten. KORRELS BV is de distributeur van LARIPUR, het onderdeel thermoplastische elastomeren. De samenwerking is uniek want alle polymeren kunnen, indien het standaard polymeer niet geheel optimaal is, altijd door 4KFLEX® gemodificeerd worden, ook voor kleine hoeveelheden. Indien gewenst heeft 4KFLEX® lossingadditieven om het verwerken nog makkelijker te maken.

Voor informatie kunt u contact opnemen met 4KFLEX by Korrels 038 4479325 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

coim logo

 

Korrels BV produceert met 4KFLEX® betaalbare en toch hoogwaardige thermoplastische elastomeren. Daarbij zijn wij gespecialiseerd in het ontwikkelen van materialen voor 2K producten. Nieuw in ons assortiment is kurk-compound. Tijdens de Kunststoffenbeurs in Veldhoven zullen wij dit nieuwe natuur kurk TPE compound introduceren.

Antoine Sonnega, CEO van Korrels BV heeft een uitgebreid artikel geschreven voor het blad Kunststofmagazine. De unieke eigenschappen van thermoplastische elastomeren. Lees het volledige artikel in Kunststofmagazine.

Nu ook hier te downloaden.

Meer informatie? Bel snel, Tel. 038 - 447 93 25

Wij zijn gewend uw vraag snel in behandeling te nemen.